Bemutatkozás

Daniel’s Pizza sztori

A nevem Bogschütz Dániel. Világ életemben érdekelt a gasztronómia, imádok jókat enni, évtizedek óta szenvedélyem a főzés, és az üzleti életben is kipróbáltam magam ezen a területen. 10 éven keresztül segítettem különböző vendéglátó egységeknek felépíteni a vendégkörüket, az ügyfélkörömben a kis kávézóktól egészen a nagy szállodákig minden egységtípus képviseltette magát. Több mint 300 vendéglátós vezetőnek adtam szakmai tanácsot szakmai anyagokkal és képzésekkel, és közel 50 egység életébe folytam bele gyakorlati szinten.

Az olasz konyhával gyermekkoromban találkoztam először, ami szerelem volt első kóstolásra, és ez a szerelem azóta is tart. A kétezres évek elején, olasz mesterek keze alatt tanultam meg az autentikus olasz konyha alapjait, a pizzasütés gyakorlati trükkjeivel is ebben az időszakban találkoztam először. Viszonylag későn, nagyjából 10 évvel ezelőtt kóstoltam először igazi nápolyi pizzát, de már az első falatnál éreztem, hogy valami megváltozott. Már előtte is jól ismertem az olasz régiók pizzatípusait, de az az élmény valami egészen más volt, mint az eddigiek.

Bár ezután a pizzasütés terén kimaradt pár év, a nápolyi pizza szeretete mindig az életem részét képezte. Az igazi beteljesülés azonban néhány éve, egy kis faluba költözéssel jött el, ahol már adott volt a lehetőség arra, hogy a pizzasütés autentikus keretek között, fával fűtött kemencében térjen vissza aktívan a mindennapi életembe. És onnantól nem volt megállás…

Elvégeztem itthon egy nápolyi pizza alaptréninget, lesütöttem néhány ezer pizzát, tökéletesítettem a részfolyamatokat, lázasan teszteltem a liszteket, a technikákat és gyakorlatilag mindent. De éreztem, hogy még mindig hiányzik valami, amitől még jobb lehetek. Az autentikus tanulási környezet… Így fogtam magam, meg sem álltam Nápolyig, és pár hétre beálltam tanulni Fabio Cristiano pizzériájába, az Antica da Gennaro a Bagnoli pizzériába. Voltam olyan szerencsés, hogy a mesterem mellett olyan szakemberektől is tudtam személyesen tanulni kint, mint Davide Cecora, vagy Antonio Silvestri. Nápoly óta folyamatosan ontom magamból a pizzák ezreit, a mai napig megszállottan kísérletezem a különböző alapanyagokkal, érlelési eljárásokkal és kemencetípusokkal, és eljött az ideje annak is, hogy beteljesítsem a gasztronómiai küldetésem. Megszületett a Daniel’s Pizza, a többi pedig… ma már pizzatörténelem.